Resna pravila za neresno zvezo

»Seks brez obveznosti ne obstaja. Vedno se nekaj zgodi v možganih, razen če ste tako pijani, da se ničesar ne spomnite.« Helen Fisher, antropologinja in biologinja

Seks brez obveznosti je v nekaterih državah bolje sprejet kot v drugih – Evropejci smo do tega bolj odprti v primerjavi z nekaterimi drugimi regijami. V Rusiji, na primer, naj bi 80% populacije seksalo vsaj enkrat na teden, Švica pa je statistično ena najbolj spolno zadovoljenih držav na svetu, sledita pa ji še Španija in Grčija.

Anketa je pokazala, da so v zahodnem svetu najbolj poredni Britanci, takoj za njimi pa Nizozemci in Nemci, saj brez obveznosti seksajo večkrat kot prebivalci Združenih držav Amerike in Avstralije. Med različnimi kulturami se, seveda, ustvarjajo razlike v dojemanju neresnih zvez – zanimivo, da se ZDA uvršča med tiste najbolj staromodne. To, da je Velika Britanija tako visoko na lestvici seksi zmenkov za eno noč, kaže, kako napačna je predstava o sramežljivih Britancih.

Namesto da sklepamo nova poznanstva v lokalih in klubih, je zdaj popolnoma sprejemljivo, da uživamo v srečanjih brez obveznosti s tistimi, ki nas resnično privlačijo. Vsak trenutek si lahko ogledamo profil osebe, ki nas zanima, izvemo, kako izgleda, kaj ji je všeč … In vse to počnemo v svojem varnem okolju. Spletne strani za zmenke so odlične za skrivne afere, ponujajo pa tudi možnost, da spoznamo partnerje za zvezo brez obveznosti!

Neresne zveze imajo veliko podobnih prednosti, kot jih imajo »normalne« zveze, nimajo pa toliko slabosti. Ko se s partnerjem odločita, da bo vajina zveza bolj sprostitev kot resna obveznost, lahko uživata v seksu, zmenkih in druženju, ne da bi se obremenjevala s spremembami, ki jih prinese resna zveza.

Se bojiš, da bi tvoja zveza brez obveznosti postala preveč resna? Bi se rada izognila resnim obljubam v prihodnosti? Poglej pravila, ki jih je Victoria Milan postavila za zveze brez obveznosti, in nikoli več se ti ne bo treba obremenjevati z obljubami in obvezami, ki jih v resnici nočeš …

Resna pravila za neresno zvezo

Takoj se pogovorita o pravilih

Če spoznaš moškega, ki bi ga rada videvala, a mu ne bi rada obljubila resne zveze, mu to povej takoj. Najbolje je, da se oba zavedata, v kaj se spuščata. Povej mu, da te zanima občasen seks in da nimaš namena, da bi se ustalila. Prepričaj se, da njemu tudi ustreza tak tip zveze in da nima skritih namenov.

Ne boj se postavljati mej in postavi se zase

Ljudje, ki so nam všeč, nas lahko hitro zavedejo. Mogoče si ne želiš določenih situacij, ki so tipične za resnejše zveze: prespati pri njemu, spoznati njegove prijatelje … Partner pa te prepričuje v to. Če mu uspe, da privoliš, se boš najbrž hitro kesala. Pomembno je, da se postaviš zase in da zavrneš takšne namige. Naj te ne zavede partnerjeva prepričljivost ali občutek krivde. Prednost neresne zveze je svoboda – če se počutiš ujeto, je čas, da takšno zvezo prekineš. Zapomni si: vedno se lahko povežeš na splet in najdeš nekoga drugega. Ni se ti treba počutiti, da si obtičala.

Starši tu nimajo česa iskati

Čeprav se lahko zgodi, da slučajno srečaš svoje starše, ko si s svojim partnerjem, jim ga moraš predstaviti kot prijatelja. Če boš razkrila, da si s to osebo v neresni zvezi, bodo mogoče razumeli, da se iz tega lahko razvije kaj več. Najbrž ga bodo celo začeli izpraševati o njegovem delu in življenju. Pravzaprav je najbolje, da se izogneta kakršnemu koli pogovoru o družini, še posebno, če ima kdo od vaju družinske težave. Zveza brez obveznosti mora biti nekaj zabavnega, ne pa polna odvečne prtljage iz preteklosti. Zadnja stvar, ki bi jo tvoj partner rad slišal pred, med in po seksu, je to, kako rada imaš mamo in kako se ne razumeš z očetom.

Še naprej se sestajaj z drugimi

Najbolje je, da se ne navadiš na samo en obraz in na samo eno telo. Še naprej spoznavaj nove ljudi in se sestajaj z drugimi partnerji brez obveznosti. Glede tega bodi iskrena z vsemi. Tako boš pokazala, da se nočeš ustaliti in da lahko uživaš z več partnerji, ne da bi se počutila krivo ali izdajalsko.

Izogibaj se darilom in velikim dejanjem

Lahko se zgodi, da te na lepem prevzame občutek, da moraš svojemu partnerju nekaj podariti ali ga razvajati z dragocenim vikendom v toplicah. Z njim uživaš, seks je dober, najbolje, da mu to tudi pokažeš, kajne? Čeprav je vse to zelo lepo, kupovanje daril ali skupne počitnice kažejo na to, da razvijaš globlja čustva in da ne gre samo za privlačnost. Če se takšne stvari začnejo ponavljati, začne zveza prehajati v nekaj bolj resnega – in tega si zares ne želiš.

Zveza brez obveznosti naj temelji na seksu in na zabavi! Victoria Milan je popolno spletno mesto za spoznavanje partnerjev za skrivne afere, za seks za eno noč in neresne zveze. Z brskanjem med profili, urejenimi po tvojem okusu, lahko spoznaš svojega sanjskega partnerja – brez vseh obveznosti, ki jih prinese resna zveza. Zakaj si ne bi privoščila zveze brez obveznosti, ki bo znova podžgala tvojo mačjo stran?