Je tvoj telefon dovolj pameten za tvoje razmerje?

V zadnjih 15 letih je prišlo do neverjetnega napredka na področju mobilne telefonije. Nekoč pred davnimi časi so bili naši telefoni velike in nepraktične naprave s črno-belimi zasloni in zelo omejenim številom funkcij. Danes se naši iPhoni in Androidi po svoji sposobnosti kosajo z računalniki in za večino izmed nas predstavljajo nepogrešljive življenjske spremljevalce. Glede na raziskave se ocenjuje, da več kot četrtina svetovnega prebivalstva uporablja tako imenovane pametne telefone (v zadnjih mesecih leta 2016 so zabeležili kar 2,16 milijard uporabnikov). Rezultati niti niso presenetljivi, ko pomislimo, kaj vse nam sodobne naprave v resnici ponujajo in kako lajšajo vsakdanje življenje. Prek telefona z lahkoto gledamo filme, igramo dobre in napredne igrice, poslušamo glasbo, beremo knjige, klepetamo z ljudmi iz celotnega sveta in ostajamo povezani s svojimi socialnimi omrežji 24/7. Danes so naši telefoni prisotni povsod, zaradi česar si vse težje predstavljamo življenje brez njih. To seveda vpliva na naš način življenja in zastavlja se nam naslednje vprašanje – so spremenili tudi naše vedenje v zvezah?

Moteči učinki

Dejstvo je, da za večino ljudi pametni telefoni predstavljajo prikladen vir razvedrila, ko se želijo s čim zamotiti – tudi, ko bi morali delati kaj drugega. Morda rada bereš članke in knjige medtem, ko se zjutraj pelješ v službo, ali pa si rada pogledaš kakšen film, medtem ko tvoj partner ob tebi spi. Verjetno se čisto vsi večkrat zalotimo, da pregledujemo nove Facebook objave ali beremo komentarje na svoji zadnji Instagram objavi, namesto, da bi poslušali svoje ljubljene, ko nam kaj govorijo. Če ti vse to zveni znano, vsekakor nisi edina. Pri nedavni raziskavi na to temo je bilo kar ¾ vprašanih žensk mnenja, da pametni telefoni predstavljajo motnjo v njihovih zvezah in zmanjšujejo čas, ki ga s partnerjem zares preživita skupaj. V neki drugi raziskavi so študente povprašali o njihovi uporabi telefonov in izkušnjami v zvezah. Pokazalo se je, da so tisti, ki so bolj odvisni od svojih naprav in jih želijo imeti ves čas pri sebi obenem tisti, ki hitreje podvomijo v svojo zvezo in njeno uspešnost. Prav tako jih je bilo veliko ljubosumnih in sumničavih glede telefona svojega partnerja ali partnerke. Seveda niso vse posledice negativne. Napredek v sodobni mobilni telefoniji nam omogoča, da s svojimi partnerji komuniciramo na množico različnih načinov – video klepeti, hitra sporočila, pošiljanje slik itd. Vse te funkcije pridejo še posebej prav parom, ki so zaradi različnih okoliščin prisiljeni preživeti veliko časa narazen - kljub razdalji takšnim zvezam zagotavljajo veliko več bližine in intimnosti, kot je bila mogoča včasih. pametni telefon odnos

Revolucija v zmenkih

Ko pride do ljubezni in zvez, se nam pokaže še ena pozitivna plat sodobnih telefonov. S pomočjo socialnih omrežij in aplikacij za zmenke se je bistveno razširila ponudba, ki nam je na voljo. Vse več parov se spozna in poveže prav preko različnih aplikacij in strani, ki so namenjene lažjemu iskanju idealnega partnerja, pri čemer meje ne obstajajo več – izbiraš lahko med zanimivimi ljudmi iz vsega sveta ter se z njimi povežeš s preprostim klikom ali sporočilcem. Če so takšne strani včasih veljale za sumljive in nevarne, danes predstavljajo vsakdanji del življenja, ki ga vsi sprejemamo kot nekaj normalnega. Kar 7% odraslih Američanov (starost 30-49) je svojega partnerja ali ljubimca spoznalo preko interneta, 41% pa jih pozna nekoga, ki redno uporablja strani za zmenke. V Veliki Britaniji se kar ena od petih zvez začne na internetu, pri čemer je več kot polovica uporabnikov strani za zmenke ženskega spola. Strani in aplikacije za zmenke so definitivno spremenile način, kako nas večina spozna svojega partnerja in najde ljubezen. Včasih je bilo za to potrebno redno zahajanje ven in izbiranje med omejenimi opcijami, ki so ti bile na voljo. Danes takšne omejitve ne obstajajo več: svoje iskanje lahko razširiš na vse več krajev in obenem skrčiš na točno določene lastnosti, ki so ti pri partnerju najbolj pomembne. Tako si zlahka zagotoviš, da bo oseba, za katero se odločiš, res popolna zate. Bi si sploh lahko želele še več?

Rešitev za nezadovoljive zveze

Strani in aplikacije za zmenke so idealna rešitev za vse tiste, ki so v svoji trenutni zvezi nepotešeni in nesrečni – z njihovo pomočjo lahko obdržijo ljubečo predanost svoje stare zveze, obenem pa v svoje življenje vključijo strastno afero, ki bo poskrbela za njihove potrebe. Victoria Milan je stran namenjena prav temu – z našo pomočjo lahko s skrivnim razmerjem začinijo svoje življenje tudi vsi tisti, ki so sicer že vezani. V zvezi ali zakonu, kjer spolnih odnosov ni več ali pa jih je premalo, so lahko prav afere tista rešilna bilka, ki rešijo tebe in tvojega partnerja pred razhodom. Če so tvoje fizične potrebe potešene drugje, se ti lahko v miru posvetiš čustvenemu in intimnemu vidiku vajine zveze. Pri tem ti bo prišel prav ravno tvoj napredni telefon, s pomočjo katerega si lahko zagotoviš preprosto, varno in diskretno afero. Več o Victoria Milan si preberi tukaj.